Home / Zelf besparen

Zelf besparen

Wij helpen iedereen in Lansingerland op een makkelijke, betaalbare en leuke manier met energiebesparing.

Wij bieden onafhankelijk advies, organiseren events en komen bij jou langs om energie te besparen. Met concrete tips kan je door het aanpassen van gedrag, vervangen van apparaten of isoleren van je huis energie én geld besparen. Of leer hoe je zelf energie kunt opwekken en hoe je van het gas los komt.

Waarom is besparen belangrijk?

LansingerStroom wil dat Lansingerland in 2035 energieneutraal is, om zo de opwarming van de aarde tot 1,5 graad Celsius te beperken en verantwoordelijkheid te nemen voor de volgende generaties. Het besparen van energie is een belangrijke stap. De eerste stap naar een beter milieu is besparen op energie. Want wanneer energie geproduceerd wordt, komen er stoffen vrij die slecht zijn voor het milieu. Maar niet alleen de productie van energie, ook het verbruiken van energie is schadelijk voor het milieu. Er komt namelijke koolstofdioxide (CO2) vrij. Te veel CO2 in de lucht leidt tot het broeikaseffect. Dit zorgt er onder andere voor dat de aarde opwarmt. 

Hoe wij helpen besparen

Wij bieden onafhankelijk advies, organiseren events en komen bij jou langs om energie te besparen. Met concrete tips kan je door het aanpassen van gedrag, vervangen van apparaten of isoleren van je huis energie én geld besparen. Of leer hoe je zelf energie kunt opwekken en hoe je van het gas los komt.

EnergieLoket online

Het EnergieLoket Lansingerland is een samenwerking met de gemeente en daar vind je alle informatie over energie besparen.

EnergieLoket fysiek

Bij het EnergieLoket in Berkel & Rodenrijs geven we informatie en laten we alle bespaarmogelijkheden zien.

EnergieCoach aan huis

Onze EnergieCoach komt thuis bij je langs en geeft inzicht over je energieverbruik en advies om energie (en geld) te besparen.

Waarom is besparen belangrijk?

LansingerStroom wil dat Lansingerland in 2035 energieneutraal is, om zo de opwarming van de aarde tot 1,5 graad Celsius te beperken en verantwoordelijkheid te nemen voor de volgende generaties. Het besparen van energie is een belangrijke stap.

Wat afgelopen jaar is bespaard

Sinds de oprichting in 2016 zetten we ons iedere dag in om samen met bewoners en ondernemers energie besparende maatregelen te nemen. Het afgelopen jaar hebben we weer mooie resultaten behaald en Lansingerland duurzamer gemaakt.

Besparingen
EnergieCoach gesprekken
Rapportcijfer EnergieCoach
Warmtesafari’s

Jouw huis verduurzamen?

Als het gaat om verduurzamen dan vraagt ieder huis om een andere aanpak. Om het makkelijk te maken bieden wij factsheets voor verschillende type huizen en uit diverse bouwjaren. Zo weet je precies welke maatregelen je kunt nemen om jouw huis zo duurzaam mogelijk te maken.

Wat voor bespaarder ben jij?

Idealist

Je vindt duurzaamheid belangrijk en wil besparen door je gedrag aan te passen.

Geldbespaarder

Je wilt geld besparen en slimme investeringen doen die het beste rendement opleveren.

Onafhankelijke

Je wilt je eigen energie opwekken en voorzien in je eigen energiebehoefte.

Weet je het niet?

Geen idee welke type jij bent? Wij helpen je erachter te komen wat voor bespaarder je bent.


Onze energie coaches

Onze EnergieCoaches zijn enthousiaste en deskundige vrijwilligers die graag met je meedenken over energiebesparing in je woning. Kosteloos en geheel vrijblijvend vertellen zij je alles over energiebesparende mogelijkheden. Zo houd je energie én geld over!