Home / Samen opwekken / Beschikbaar stellen locatie

Beschikbaar stellen locatie

Ben jij ondernemer en heb je een bedrijfspand met een groot dak, een waterbassin of andere opwek-locatie? Stel je locatie beschikbaar voor onze zonnepanelen en draag bij aan de verduurzaming van Lansingerland. Wij helpen je bij het realiseren van het zonneproject.

Waarom jouw locatie beschikbaar stellen?

Heb jij als (tuinbouw)ondernemer interesse in zonnepanelen en wil dit niet zelf financieren en realiseren? LansingerStroom helpt bij het project realiseren en financieren met geld van inwoners uit Lansingerland. Jij als ondernemer ontvangt een huurvergoeding en profiteert wel van de eerdergenoemde voordelen van zonnepanelen op de locatie.

  • Je draagt actief bij aan de verduurzaming van onze gemeente, en kunt dit ook uitdragen richting bijvoorbeeld afnemers of omwonenden. Een mooi voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
  • Je hebt geen omkijken naar het dak (dus: de energiecoöperatie plaatst de panelen, overlegt met financiers etc.)
  • Een eventuele financiële vergoeding is bespreekbaar

Zonnedak beschikbaar

Ben jij ondernemer en heb je een bedrijfspand met een groot dak? Stel jouw dak beschikbaar voor zonnepanelen en help Lansingerland bij het opwekken van meer duurzame stroom. Energiecoöperatie LansingerStroom zoekt namelijk grote daken voor het plaatsen van zonnepanelen.

Voorwaarden

  • Een plat dak met een oppervlakte van minimaal 350 m2, of een schuin dak met een oppervlakte van minimaal 250 m2. De oppervlakte is netto, dus zonder dakramen of andere obstakels.
  • Deelname is toegestaan voor panden in eigendom, gehuurde panden, geleasede panden en panden in erfpacht.

Waterbassin beschikbaar

Om dubbel ruimtegebruik te stimuleren én bij te dragen aan de ambities voor duurzame opwek in Lansingerland, is zonne-energie op waterbassins een ideale optie. Uit onderzoek is gebleken dat zonnepanelen op waterbassins koeler water en minder algengroei in het waterbassin opleveren.

Voorwaarden

  • Middelgroot of groot waterbassin (>1.800m2) hebben
  • Bassin is gelegen op een relatief kleine afstand van de hoofdaansluiting (<150m)
  • Er is een hoog eigen verbruik op momenten dat de zon schijnt.
  • De beschikbare netcapaciteit is voldoende.
  • Het waterbassinfolie heeft een levensduur van 16 jaar of langer.

Word lid van LansingerStroom

Voor slechts €10 per jaar ben je al lid van LansingerStroom. Als lid heb je een stem in onze beslissingen en draag je direct bij aan het vergroten van onze impact. Daarnaast leer je op een leuke en manier mensen kennen uit de buurt en draag je gezamenlijk bij aan een energieneutraal Lansingerland.