Home / Over ons

Wij zijn LansingerStroom

De energiecoöperatie van Lansingerland. Wij helpen iedereen in Lansingerland op een makkelijke, leuke en betaalbare manier te werken aan energiebesparing en eigen energie op te wekken.

Wij zijn enthousiast, lokaal en betrokken

Wij zijn van en voor alle Lansingerlanders. Met inwoners en bedrijven slaan we de handen ineen om samen te werken aan de lokale energietransitie. Samen bepalen we wat we doen en hoe we dit doen. Wij zullen nooit werken uit eigenbelang of streven naar financiële winst. Wij verbinden om samen te werken aan een energieneutraal Lansingerland.

  • Lokaal stimuleren van energiebesparing
  • Lokaal opwekken van duurzame energie en projecten initiëren
  • Lokaal delen en leveren van coöperatieve energie
  • Lokaal herinvesteren van de opbrengsten van onze projecten
  • Lokaal samenwerken met inwoners en bedrijven

Hoe werkt onze energiecoöperatie?

LansingerStroom is een lokale energie coöperatie voor de inwoners en bedrijven van Lansingerland.  Onze doelstelling is om voor en met onze leden energie te besparen, lokaal onze eigen schone energie op te wekken en in te kopen. Hiermee willen we een lokale en toekomstbestendige energievoorziening opbouwen en bijdragen aan de verduurzaming van onze directe woon en leefomgeving in Lansingerland en het halen van de landelijke klimaatdoelstelling voor 2050.

Iedereen die het eens is met het doel van de coöperatie kan lid worden en is daarmee mede- eigenaar van de coöperatie. Elk lid is gelijkwaardig en heeft 1 stem waarmee op de ledenvergadering de koers van de coöperatie bepaalt wordt. Daarnaast mogen de leden geld lenen aan de coöperatie voor investeringen.

Lokaal stimuleren van energiebesparing
Lokaal opwekken van duurzame energie en projecten initiëren
Lokaal delen en leveren van coöperatieve energie
Lokaal herinvesteren van de opbrengsten van onze projecten
Lokaal samenwerken met inwoners en bedrijven

Aanmelden als vrijwilliger

Onze vrijwilligers zijn onze trots. Dankzij hun enthousiasme, kennis en energie helpen wij iedereen in Lansingerland om zelf energie te besparen en samen op te wekken.

Wij hebben verschillende vacatures open, zoals EnergieCoach, medewerker in het Energieloket en voor het opzetten van zonnedakprojecten.

Aanmelden als lid

Leden van LansingerStroom zijn onze ambassadeurs. Dankzij jullie hulp groeit onze groene, duurzame stroom iedere dag en maken we samen Lansingerland energieneutraal.

Hoe meer leden, hoe groter onze impact is. Voor slechts 10 euro per jaar ben je onderdeel en heb je een stem in het beleid van LansingerStroom.

Onze vrijwilligers

LansingerStroom draait op vrijwilligers. Vol enthousiasme zetten zij zich in voor een energieneutraal Lansingerland. Wij stellen ze graag voor:

Doe mee met een van onze activiteiten

LansingerStroom organiseert verschillende activiteiten voor inwoners en bedrijven van Lansingerland. Hiermee informeren en activeren wij, en werken we samen aan een energieneutraal Lansingerland. Bekijk onze agenda en meld je aan!