Home / Zelf besparen / Terugleverkosten zonnepanelen, hoe zit dat?

Terugleverkosten zonnepanelen, hoe zit dat?

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoekt of de kosten die energieleveranciers in rekening brengen bij huishoudens met zonnepalen terecht is. De voorlopige conclusie is dat huishoudens met zonnepanelen voor leveranciers hogere kosten veroorzaken.

De hogere kosten worden veroorzaakt door hogere inkoopkosten, hogere onbalanskosten en de salderingsregeling. Volgens de ACM bedragen de kosten per aansluiting enkele honderden euro’s en zijn de door de energieleveranciers gevraagde terugleverkosten niet onredelijk hoog.

De verschillende manieren van het in rekening brengen verschilt enorm; per dag, per maand, per jaar, per kWh, kWh gestaffeld of hoger vastrecht.  Hierdoor wordt het vergelijken van contracten heel lastig is. De energieleveranciers zouden verplicht moeten worden om de extra kosten voor zonnepaneeleigenaren op eenzelfde manier door te berekenen. In de Tweede Kamer wordt deze maand hierover gesproken.

Op de website van Vereniging Eigen Huis lees je meer over dit onderwerp: Terugleverkosten zonnepanelen | Vereniging Eigen Huis

Vergelijkbare berichten