Home / Uncategorized / Bedankje voor onze EnergieCoach

Bedankje voor onze EnergieCoach

Onze EnergieCoaches zijn enthousiaste en deskundige vrijwilligers die graag met je meedenken over energiebesparing in je woning. Onze EnergieCoach Rob ontving laatst naar aanleiding van een keukentafelgesprek een persoonlijk bedankje van een enthousiaste bewoner.

De aanleiding voor het keukentafelgesprek was de behoefte om gas te besparen. De bewoners wonen in een huis uit het jaar 1993 en hun gasverbruik ligt erg hoog. Na een inspectie van de woning zijn tijdens het keukentafelgesprek de mogelijkheden besproken:

  • Glas vervangen op de eerste etage voor HR++ glas;
  • Led verlichting aanbrengen in de tuin;
  • Nieuwe, zuinigere cv ketel;
  • PCM boiler voor tapwater, scheelt vermoedelijk al 30-40% gasverbruik;
  • Thermostaat knoppen op de radiatoren boven en deze waterzijdig inregelen;
  • PV panelen installatie;
  • Tapwater met de Flextherm folder achtergelaten;
  • Subsidie op isolatie.

De bewoners hebben het advies opgevolgd en Rob heeft hun begeleid bij het doornemen van de offertes en heeft aanbevelingen gedaan voor installateurs. Zij waren zo enthousiast dat ze een persoonlijk bedankje hebben gestuurd naar Rob. Dat vinden wij natuurlijk het mooiste compliment.

Op onderstaande foto’s zijn de maatregelen te zien: een nieuwe CV ketel met luchtafscheider en vuilfilter, dit zorgt voor een optimale CV installatie. De vuilfilter haalt vuil en magnetiet uit het water, en de luchtafscheider zorgt ervoor dat het lucht uit de CV installatie wordt gehaald. Op de grond staat de Flamco Flextherm PCM boiler. Deze wordt geladen met hun nieuwe zonnepanelen en de boiler maakt het warm tapwater. Dit bespaart gas van de Cv ketel.

Wil jij ook een kosteloos en geheel vrijblijvend gesprek met een EnergieCoach? Ga dan naar Energieloket Lansingerland en vraag direct een gesprek aan. Zij je alles over energiebesparende mogelijkheden en helpen je zo energie én geld te besparen!