Home / LansingerStroom / Energiecoöperaties bundelen krachten

Energiecoöperaties bundelen krachten

Als energiecoöperatie zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om de energietransitie te versnellen. Daarin zijn we niet uniek, onze collega’s in de regio hebben hetzelfde doel. En samen zijn we sterk, dus hebben tot nu toe 11 energiecoöperaties zich aangesloten bij Energie Coöperatie Regio Rijnmond (ECRR).

Vorig jaar zijn wij met een aantal energiecoöperaties de ECRR gestart (Energie Coöperatie Regio Rijnmond). Doelstelling is om samen op te trekken bij grotere projecten zoals windmolens en zonneparken. Dit doen we door kennis, ervaring en financieringsmogelijkheden te delen en daarmee de slagkracht lokaal en in de regio te vergroten. Uiteraard kunnen leden van LansingerStroom mee-investeren in deze gezamenlijke projecten. In een van onze nieuwsbrieven is een eerste project, Zonnepark Tinte, al voorgesteld. De verwachting is dat in de tweede helft van 2024 meerdere projecten voorbij zullen komen, waar wij jullie uiteraard over zullen informeren.

Daarnaast zijn we door de energiecoöperatie in Zoetermeer (DEZO) gevraagd om met hen, de energiecooperatie van Pijnacker-Nootdorp en Delft, deel te gaan nemen aan de voorbereidingen voor het Zonnepark Roeleveen, waar projectontwikkelaar Sunvest aan werkt. Inmiddels is de verklaring van geen bezwaar door de gemeente Zoetermeer afgegeven en zijn verdere voorbereidingen in volle gang. De gezamenlijke energiecoöperaties zullen naar verwachting 20 tot 25 procent in eigendom kunnen krijgen. Het Zonnepark heeft een omvang van zo’n 25.000 panelen ofwel ca. 10 miljoen euro. Nadere berichtgeving volgt uiteraard!

Leden profiteren mee
Door deze samenwerking kunnen leden van LansingerStroom ook participeren in projecten uit de regio, zoals Zonnepark Tinte van Voorne-Putten Energie. De inschrijving voor obligaties start op 1 oktober 2024, 20% van de ruim 10.000 obligaties is gereserveerd voor leden van een bij ECRR aangesloten coöperatie. Een ander voorbeeld is Oeverwind Vlaardingen van het Vlaardings Energie Collectief

Meer informatie
Meer weten? Lees de Nieuwsbrief van ECRR of neem een kijkje op de gloednieuwe ECRR website.

Vergelijkbare berichten